Az első fecskék megérkeztek vállalatunkhoz

 Kategória: Egyéb

Örömmel üdvözöljük vállalatunknál azon új kollégáinkat, akik a 2012-ben, a vállalat támogatásának köszönhetően újjáélesztett öntészeti szakma első „újkori” tanulói voltak!

Pályafutásukat 2012-ben kezdték a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium járműipari fémalkatrész-gyártó szakán, majd a vállalatnál töltött duális képzésen belüli két éves időtartam alatt tapasztalt mentorok készítették fel őket a 2015. május 5-én tartott szakmai gyakorlati vizsgára, és a későbbi időpontban megtartott szakmai elméleti vizsgákra, melyeket mindannyian komoly akadályok nélkül teljesítettek, így újdonsült öntő jelöltekként léptek a munkaerőpiacra.

A képzésen, mely hiányszakmának minősül, a résztvevő diákok alapvetően a homokmag-készítés, az olvasztás és az öntés folyamataival ismerkednek meg, de nem kizárólag az alumínium tulajdonságait tapasztalhatják ki, mert a vas- és acélöntés is a tananyag része, a gyakorlati képzésre pedig a Nemak és a RÁBA győri gyártóegységében kerül sor.

Csizmadia Tamás, gyakorlati oktatás felelős, a járműipari fémalkatrész-gyártó szakma gyakorlati oktatója büszkén vette tudomásul a kamarai szakértő és az oktatási minisztériumból kirendelt vizsgabiztos vizsgázókra vonatkozó értékelését és büszkén fogadta a végzős tanulók kiváló eredményeit a szakmai gyakorlati és elméleti vizsgák teljesítése után.

A sikeres szakmaszerzést követően az első végzős osztály tíz fős létszámából 2015. június 8-án négyen kötöttek vállaltunkkal munkaszerződést, akiket a nyár folyamán három további volt tanulónk követ.

Újdonsült kollégáink: Balázs Renátó, Bogdán János, Csendes Gábor, Ferenczi Áron, Győrvári Zoltán, Kovács Norbert és Ocsenász Gergő.

Nem feledkezhetünk meg azonban a más szakmákban sikeres vizsgát tett tanulókról sem, akik szintén az idei nyáron kezdik meg szakmai életútjukat a Nemak Győr Kft.-nél: Bernát Gergő (gépi forgácsoló), Kádár Szabolcs (gépi forgácsoló), Fuli János (szerszámkészítő), Gali Renátó (szerszámkészítő), és Szabó Bence (szerszámkészítő), mások pedig szakmai ismereteik bővítése érdekében főiskolán, egyetemen folytatják tanulmányaikat.

Vállalatunk a korábbi években és a jövőben is kiemelten fontos feladatának tartja az utánpótlás biztosítását a vállalati igényeknek megfelelő fizikai és szellemi munkakörökben egyaránt, főként napjainkban, amikor a jól képzett, és elkötelezett szakembereket egyre nehezebb megtalálni a munkaerőpiacon.