NEMAK KUPA díjátadó

 Kategória: Nemak Kupa

Közel kétszáz kisfocista és egy világbajnok is részt vett a Nemak Kupa eredményhirdetésén.

A Lukács-Nemak Sportcentrumban március 24-én lezárult a Nemak Kupa iskolai futsal bajnokság 2014/15-ös versenysorozata. Utolsóként a III. korcsoport, vagyis az 5-6. osztályos diákok dobogós helyeiről döntő mérkőzéseket játszották le, majd ezt követően rövid szünet után valamennyi korosztály első három helyezettje megérkezett a helyszínre.

Kezdődött ugyanis az ünnepélyes eredményhirdetés, amelyet David Toth, a Nemak Győr Kft. ügyvezető igazgatója, Rákóczi Tibor, a Lukács Iskola igazgatója és Matina Károly, a Nemak Kupa elnöke nyitott meg. Ezután egy igazi sztárvendég gondoskodott a jó hangulatról: a négyszeres freestyle futball világbajnok, Szász Kitti tartott rendkívül színvonalas bemutatót, majd a jelenlévő kisfocistáknak kiosztott néhány autogramot, sőt még néhány trükköt is megtanított.

Közben megkezdődött az éremosztás, méghozzá az alsó tagozatosokkal. Az I. korcsoportban a Fekete Iskola, a II. korcsoportban pedig a Kölcsey Iskola emelhette magasba a bajnoki címért járó trófeát. Az egyes különdíjak (gólkirályi cím, legjobb kapus, legjobb játékos) átadása után a Nemak Győr Kft. céges csapata is pályára lépett egy gálameccsen, a középiskolák versenyének győztese, a Deák Iskola játékosai ellen, akik a mérkőzés szünetében szintén megkapták jól megérdemelt aranyérmeiket.

Ekkor kerültek átadásra a felső tagozatosok díjai is. A III. korcsoportban drámai küzdelemben a Fekete Iskola tudott nyerni, a IV. korcsoportban pedig a legnagyobb különbségű győzelem született a Radnóti Iskola révén. A 14 iskolát és több mint 300 diákot, fiúkat és lányokat is megmozgató versenysorozat a Nemak–Deák gálamérkőzés második félidejével ért véget, amely szintén tartogatott még izgalmakat: a nemakos fiúk kis híján ledolgozták hátrányukat, végül azonban a középiskolások nyertek, egyetlen góllal.

Folytatás 2015 szeptemberében, a visszajelzések alapján még több iskola még több játékosának részvételével.

Pozsonyi Márk, Nemak Kupa koordinátor