Édes Napok negyedszer

 Kategória: Édes Napok

Május utolsó hétvégéjén édes élményekre gyülekeztek több tízezren a Nemak Győr Kft. által szponzorált rendezvényre. Ahogy a Nemak a jövőt, a bátrabb érdeklődők interaktív módon a csokit öntötték formába. Ezzel, majd a Likócsi Ashihara Karate Sportegyesület bemutatójával indult péntek délután az Édes Napok idei programsorozata, s miközben lehetőség nyílt a Győri Nemak ETO HC jégkorongkapusának tesztelésére, a színpadi fellépők sorát a Hetedik bekezdés zenekar kezdte. A Nyúli Mazsorett csoport bemutatója után következhetett a nyitónap – és talán a hétvége – legnagyobb várakozással várt fellépője: az Eurovíziós dalfesztiválon is szereplő, győri lévén abszolút hazai közönség előtt fellépő Fehérvári Gábor Alfréd, alias Freddie koncertje. A szemnek látványos és a fülnek kedves események mellett persze érzékszerveink közül a nyelv is megkaphatta a kényeztetést, finomságok sokasága állt az éhes és szomjas, valamint a desszertekre vágyó érdeklődők rendelkezésére – mindhárom nap.

Szombaton és vasárnap már délelőtt „kinyitott” a tér, az újdonságot jelentő komplett melegkonyha pedig igazán ideális megoldást jelentett a hétvégi ebéd/uzsonna/vacsora elköltésére. Szombaton a programok sorát grillázsbemutató nyitotta, majd a Csokoládé Múzeummal közös gyerekprogram kínált édes csemegét a legkisebbeknek. Közben a színpadon is zajlottak a kulturális programok: az LXear zenekart, Pál dénes, majd este Tóth Vera követte – természetesen telt ház előtt. A karate bemutató egyik nap sem maradhatott ki a kínálatból, mint ahogy a jégkorongapus(ok) is készen állt(ak) a tesztelésre. Jól festettek az arc és testfestésre vállalkozók, A nyúli mazsorettek szombaton is elbűvölték az érdeklődőket, ahogy tette azt a Mobilis is, mely az interaktív élménysátor programja mellett a színpadon bemutatott kísérletekkel is felkeltette a figyelmet.

A vasárnapi fellépők sorából mindenképpen említésre érdemes a Mariachi Sin Fronteras zenekar, amely a tavalyihoz hasonlóan ismét igazi mexikói hangulatot varázsolt a térre. A záró fellépő az Esti Egyenleg együttes volt. Nevükhöz híven ideje volt megvonni az esti – vagyis a hétvégi – egyenleget. Színvonalas és látványos programok, neves előadók, finom falatok, elégedett kiállítók, több tízezer látogató – édes élmény! Már várjuk a következőt…

Baudentisztl Ferenc

308 264 333 359 440 201 522 152b 145 136 082