Bőnyi pályaválasztás előtt állók a jégen

 Kategória: Pályaválasztás

A Nemak Pályaválasztási Road-show keretében korcsolyázni vittük a bőnyi általános iskola tanulóit

Új elemmel bővült az immár 3. éve töretlen népszerűségnek örvendő iskolalátogatási programunk: látványos Mobilis-kísérletekkel színesítve próbáltuk a győri és környékbeli általános iskolák tanulóit a természettudományok felé orientálni, így mutatva be számukra természetesen a fémekhez, elsősorban az alumínimfeldolgozáshoz köthető szakmák szépségét is.

A hatás láthatóan nem maradt el: szájtátva, ujjongva, kitágult pupillákkal figyelték a leendő mérnökök,  szakemberek a bemutatókat – és a felhívásunknak megfelelően töltötték fel az eseményen készült és később rendelkezésükre bocsátott fényképeket saját közösségi média fiókjaikba. A feltöltők között nyereményjátékot hirdettünk, melynek fődíja – a Győri Nemak-Dana ETO Hockey Club-bal együttműködve – ingyenes korcsolyázási lehetőség volt a kiskútligeti korcsolyapályán.

A tavaly év végi Futsal Karácsonyon megtartott sorsoláson a szerencse a Bőnyi Általános Iskola tanulóinak kedvezett – és mivel a bőnyiek sportos iskola lévén a Nemak Kupának is aktív résztvevői, a helyszínen tudták meg a jó hírt. A jeges örömökre aztán január során kerülhetett sor: az iskola minden évfolyamának legjobb tanulói – összesen 50 fő – húzhatott korcsolyát, akiket szemmel láthatóan a mostanában szokatlan hideg sem zavart túlzottan.

Folytatás 2017-ben!

Nagy Dániel