Egy hét a HSE jegyében

 Kategória: Rendezvény

Veszélyes üzemként a Nemak kiemelt figyelmet fordít a munkatársak testi épségének és egészségének megőrzésére. A gépjárművek súlycsökkentésére irányuló megoldásaink révén pedig a környezetünkre gyakorolt káros hatásokat igyekszünk mérsékelni.

 

Ezen törekvéseinket világszerte minden Nemak-gyárban a helyi HSE csoport (Egészség-, munka- és környezetvédelem), globálisan pedig a központi HSE támogatja.

Dolgozóink egészsége és környezetünk védelme iránti elkötelezettségünk hangsúlyozására a mexikói központ meghirdette a GLOBAL HSE WEEK – EGY HÉT A HSE JEGYÉBEN  elnevezésű programot, mely 2017. november 07. és 09. között első alkalommal került lebonyolításra minden gyártóegységünkben és telephelyünkön.

Sikeres programzárásról számolhatunk be: közel 200 szellemi és fizikai munkatársunk élt az ingyenes egészségügyi szűrések és az influenza elleni védőoltás beadatásának lehetőségével. A szűrések népszerűségét mutatja, hogy az ÁNTSZ munkatársai a meghirdetett időpontokon jócskán túlnyúlva is mértek tüdőkapacitást, vérnyomást, testzsír százalékot, koleszterin és vércukor szintet, végeztek prosztatarák szűrést (ujjbegyből vett vérből) és adtak hasznos életvezetési, egészségügyi tanácsokat.

kepatmeretezes_hu_IMG_0474 kepatmeretezes_hu_IMG_0370

Dolgozóink egészségének megőrzése mellett, vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a még biztonságosabb munkakörnyezet kialakítására is. Ennek érdekében a Nemak Győr Kft. felső vezetése közös gyárbejárás során gyűjtötte az észrevételeket mindkét telephelyünkön, melyek kiértékelése folyamatban van. A 3 nap során fizikai munkatársaink figyelmét kiscsoportos oktatások keretében hívtuk fel a LOTO-rendszer és lakatok használatának fontosságára, de a tűzvédelmi és az emelőgépkezelő oktatások is a balesetmentes munkavégzést biztosítandó kerültek lebonyolításra.

kepatmeretezes_hu_IMG_0361 kepatmeretezes_hu_Csoportamelegzemben (1)

Környezetünk aktív védelméért fákat ültettünk a program 3. napján: társadalmi felelősségvállalásunk céljainak is megfelelően (a győri és Győr-környéki fiatalok testi-lelki fejlődésének elősegítése) a Nemak Győr Kft. 10 db gömbkőrisfát adományozott a Győrszentiváni Sugár úti Óvodának.

kepatmeretezes_hu_Csoportkpmolinval kepatmeretezes_hu_Faltets

Köszönjük minden munkatársunknak és partnerünknek, aki bármilyen módon hozzájárult az első HSE WEEK sikeres lebonyolításához! Folytatás jövőre!

Nagy Dániel