XII. Jubileumi rendezvény

 Kategória: Rendezvény

2018 márciusa egyből két fontos és a Nemak-dolgozók körében népszerű rendezvénnyel indult: március 8-án a hölgyeket, 7-én pedig a törzsgárda tagjait ünnepeltük. Utóbbi eseményen a vállalat ügyvezetése az 5-10-15-20 éve a VAW/Hydro/Nemak sikereiért dolgozó munkatársainknak mondott köszönetet a győri alumíniumöntödénél eltöltött évekért és az elhivatott munkavégzésért.

David Toth, ügyvezető igazgató sűrű napirendje ellenére is fontosnak érezte, hogy ha ugyan csak pár perc erejéig is, de személyesen fejezze ki nagyrabecsülését az ezen a napon összegyűlt kollégák felé. Rövid köszöntő beszéde után Braun Zsolt, vette át a szót, aki a jövő kihívásairól beszélt. „Manapság gyakran találkozunk a károsanyag-kibocsátásról és az elektro-mobilitásról szóló autóipari hírekkel. A Nemak globális vezetősége felismerte az új trendek jelentette kihívást, ezért nyitott a hagyományosnak tekinthető tevékenységünk – a motorblokk- és hengerfejgyártás – mellett más autóipari termékek, strukturális és az e-autókba beépíthető alkatrészek fejlesztése és öntése felé is. Az új termékek persze új gyártási technológiák elsajátítását és alkalmazását teszik szükségessé, melyben Európában a szlovák és lengyel testvércégünk végzi az úttörő munkát, de Győrben is fel kell készülnünk arra, hogy pár év múlva talán új öntészeti technológiával ismerkedhetünk meg. Az általatok itt felhalmozott tudás és tapasztalat elengedhetetlen lesz az új kihívásokkal történő sikeres szembenézéshez.” – hangsúlyozta a műszaki igazgató az ünnepelteknek.

A jövő után Mersich Gábor a múltba tekintett vissza, felidézve, milyen viszonyokkal találkozhattak a jelenlévők a belépésükkor. „98’-ban családias környezetbe érkeztek a ma 20 évesek, talán ha 100-an lehettünk akkoriban. 2003-ban aztán már az első tulajdonosváltás utáni Hydro-korszakhoz csatlakoztak a 15 éves kollégák. Ez a BMW és a Renault korszaka volt, ekkor már lehetett látni, hogy biztos lábakon áll az üzem. A 10 éveseket 2008-an már a Nemak alkalmazta közvetlenül a válság előtt. Sok embert vettünk fel, jók voltak a kilátásaink, aztán a gazdaság és vele együtt az autóipar behúzta féket. Nehéz időszak következett, de szerencsére hamar kilábaltunk belőle. A 2013-ban érkezőknek már nagy pörgéshez kellett hozzászokniuk, hiszen teljes gázzal mentünk és megyünk azóta is. A vállalatvezetés feladata, hogy a következő évekre is biztosítsa a működésünk feltételeit és a versenyképességünket. Ennek a cégnek a sikere a ti munkátokon és lojalitásotokon alapszik, számítunk rátok a továbbiakban is!” – zárta beszédét a gazdasági igazgató.

DSCN5862 DSCN5859 DSCN5856 DSCN5851 IMG_0708 IMG_0699 IMG_0693

GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SIKERES ÉVEKET KÍVÁNUNK VÁLLALATUNKNÁL MINDEN ÜNNEPELTNEK!

Nagy Dániel