Vasas – Nemak tárgyalások: együttműködésben bízva

 Kategória: Egyéb

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. vezetősége a Vasas Szakszervezet sztrájkköveteléseivel kapcsolatban a következőket kívánja leszögezni.

A vállalat 2020/21-ben jelentős átalakuláson megy keresztül, hiszen az autóipar változásai és a koronavírus okozta gazdasági visszaesés komoly kihívások elé állítják a céget. A legfontosabb cél 2021-ben a fenntartható működés biztosítása és a munkahelyek hosszú távon való megtartása. A vezetőség azon dolgozik, hogy újabb üzleti lehetőségeket valósítson meg Győrben.

A Vasas Alapszervezet váratlanul, előzetes bejelentés nélkül május 21-én kereste meg a céget sztrájkfenyegetéssel és 7 olyan követeléssel, melyek közül egyről már hetekkel ezelőtt tárgyaltunk és április 13-án megállapodást írtunk alá. A szakszervezet ezzel nem ért egyet és most további változtatást követel. A legutóbbi, május 19-i egyeztetésen a vállalatvezetés a megbeszélések júniusi folytatására tett javaslatot, amire a szakszervezet még nem reagált. A további 6 vadonatúj követelésről május 27-én hallgatjuk meg a szakszervezetet, cáfoljuk tehát azt az információt, hogy ezekről a pontokról nem tudtunk volna tárgyalásos úton megegyezni.

A vállalatvezetés szándéka továbbra is az, hogy együttműködéssel vigye tovább a tárgyalásokat, és elítéli az olyan megnyilatkozásokat, amelyek rombolják a vállalat hírnevét és a közös megoldáskeresést.

 

Győr, 2021. május 25.                                                           Mersich Gábor (gazdasági igazgató)