Nemak Jégcsarnok épül Győrben

 Kategória: Egyéb

jegcsarnok-01Vállalatunk jóvoltából egy újabb színvonalas sportlétesítménnyel gazdagodik Győr városa: a Nemak Győr Kft. vezetősége a törvények adta lehetőségeket számba véve úgy döntött, hogy az éves nyereségadója egy részét – 2018-ig több részletben mintegy 500 millió forintot (!!!) – egy új kiszolgáló épülettel rendelkező, modern, XXI. századi jégpálya megépítésére fordítja.

Mivel a jelenlegi törvényi háttér lehetővé teszi, hogy a cégek a társasági adójuknak (TAO) egy bizonyos részét a látványsportok támogatására fordítsák, vállalatunk a felajánlás révén nem rontja az üzleti eredményét, sőt a város kiegészíti az így felajánlott adóforintokat!

jegcsarnok-02Borkai Zsolt polgármester június 26-i bejelentését követően erről írt alá hosszú távú együttműködési megállapodást David Toth és Szarvas Zoltán, a Győri ETO Hockey Club Sport Egyesület elnöke. A megállapodás azt is tartalmazza, hogy a győri utánpótlás jégkorong-csapatok a következő években „Győri Nemak ETO HC” néven szerepelnek.

A győriek régi álma, hogy az 1984-ben megnyílt Kiskút ligeti Műjégpálya helyén egy olyan modern jégcsarnok épüljön, amely méltó otthonául szolgál az egyre terebélyesedő győri jégkorong utánpótláscsapatainak, számos egyéb jeges sportnak, és nem utolsósorban kulturált téli és nyári korcsolyázási lehetőséget nyújtson városunk sportkedvelőinek, az óvodás korúaktól az idősekig.

jegcsarnok-03A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., mint a város egyik legdinamikusabban fejlődő és társadalmi felelősségvállalása révén is a térség egyik kiemelt vállalkozása, segíteni kívánja ennek az álomnak a megvalósítását.

A város, a sportegyesület és a cég példa értékű összefogásával 2018-ig egy olyan jégcsarnok épülhet, amely reményeink szerint valamennyi győri és Győr-környéki fiatal számára újabb lehetőséget nyújt a színvonalas sportolásra, az egészséges életmódra.

nemak-jegcsarnok-logok