Pattantyús Nap
2015.09.28.

A névadó professzor születési évfordulója előtt tisztelegve már hagyományos rendeztek Pattantyús Napot a Pattantyús – Ábrahám Géza Szakközépiskolában. A rendhagyó nap keretében országos tanulmányi versenyt rendeztek 20 magyar és külföldi csapat részvételével, ünnepség keretében emlékeztek Pattantyús professzorra, valamint átadták a Nemak Kft. által adományozott új robotot is az iskola diákjainak és tanáraiknak.

Édesen szép az élet!
2015.06.01.

Édesen szép az élet – ezzel biztosan egyetértenek azok, akik a hétvégén kilátogattak a Széchenyi térre, a III. Győri Édes Napokra. Csokoládék és különleges édességek, finom italok sorakoztak a standoknál, így például Raj Ráhel flódniját, az álomkelyhet, sőt a csokis sört is megkóstolhatták az ínyencek. A rendezvény főtámogatója, az ipari parkban működő Nemak Győr Kft. is rengeteg meglepetéssel készült, a két napos fesztivál ideje alatt ajándékokkal kedveskedett a vállalat.

Kamarai magazin 2015.04.27.
2015.04.27.
Ilyen volt a Techtogether Junior a résztvevők szerint
2015.04.02.

Összeállításunkban a rendezvény főszereplőit szólaltattuk meg: a diákok mellett a tanárok és a zsűritagok véleményére voltunk kíváncsiak.

Száz gépészmérnök ötletelt autóipari problémákon
2015.04.01

Győrben immár kilencedik alkalommal rendezték meg a vállalkozásokat és a műszaki felsőoktatási intézményeket hídként összekötő eseményt, a Gépész- és Mechatronikai Mérnök Hallgatók Országos Konferenciát.

Techtogether Junior, ahol a járműipar jövője épül
2015.03.30.

Március 27-én több mint 150 középiskolás részvételével zajlott Győrben az az egyedülálló rendezvény, amely közelebb hozta egymáshoz az új munkaerőt kereső cégeket a régió tehetségeivel.

Elstartolt Győrben a Techtogether Junior
2015.03.27.

Csapatmunka, prezentáció, szakmai ismeretek – ezek a főszereplői a nyugat-magyarországi régió 11 középiskolájának részvételével zajló versenynek, ahol a több mit 150 diák mellett a térség munkaadói is jelen vannak.

300 diák a Nemak kupán
2015.03.24.

A Lukács-Nemak Sportcentrum adott otthont a vállalat nevét viselő iskolai futsal bajnokságnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeztek meg. A kupa küzdelmei ősszel kezdődtek és most értek véget. A bajnokságban tizennégy győri és Győr környéki iskola indított csapatokat.

Életmentő adomány
2015.03.01.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. társadalmi felelősségvállalásának egy újabb bizonyítékaként, hőkamerát adományozott a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság részére. A közel 1 millió forint értékű eszköz tűzesetek során, nehéz látási viszonyok között megkönnyíti a beavatkozó állomány tájékozódását, segít a személyek felkutatásában, de hozzájárul a biztonságos munkavégzéshez is.

Bővült a Pályaorientációs Konzorcium (videó)
2015.03.01.
A Corvinus az OPEV győztes
2015.02.10.

A Budapesti Corvinus Egyetem szerezte meg az első helyet a XIII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen. Idén 16 csapat mérte össze tudását, akik közül 6-6 csapat jutott be a vasárnapi A és B döntőbe, hogy a zsűri előtt mutassák be megoldásaikat. Az esetet a NEMAK Kft. adta, amely egyben a verseny főtámogatója is volt. Az OPEV versenyzőinek feladata egy létező, a térségben tevékenykedő vállalat valós, aktuális pénzügyi problémájára vonatkozó megoldási javaslat elkészítése, és annak sikeres bemutatása volt.

OPEV 2015
2015.02.09.

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma és Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara 2003 óta minden év februárjában megrendezi az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV). Az ország egyik legnagyobb esetmegoldó rendezvényén a hallgatói csapatok feladata egy létező vállalat valós, aktuális pénzügyi problémájára vonatkozó írásos javaslat elkészítése, majd a megoldás szóbeli prezentálása.

Elindult az OPEV
2015.02.09.

Péntek délután a nyitó ünnepséggel megkezdődött az OPEV, vagyis a 13. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny Győrben. A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Szakkollégiuma és Gazdaságtudományi Kara egészen péntektől vasárnapig rendezi az ország egyik legrangosabb esettanulmányi versenyét, 16 közgazdászképző felsőoktatási intézmény részvételével. A vetélkedő különlegessége, hogy a hallgatók egy valódi vállalat által megfogalmazott, az üzleti életből vett gazdasági elemzési-tervezési problémára keresik a megoldást.

Autóipari beszállítóval írt alá stratégiai megállapodást a kormány
2015.01.27.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Autóipari beszállítóval írt alá stratégiai megállapodást a kormány
2015.01.27.

Az alumínium hengerfejek és motorblokkok gyártásával foglalkozó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft. az első latin-amerikai partner. A cég a Rába-parti városban mintegy 3 millió hengerfejet gyárt, éves árbevétele 55 milliárd forint, és jelenleg körülbelül ezer szakembert foglalkoztat.

Az első latin-amerikai
2015.01.27.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az alumínium hengerfejek és motorblokkok gyártásával foglalkozó cég az állam első latin-amerikai stratégiai partnere. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára köszöntőjében kiemelte: a győri gyár a világ legnagyobb autóipari vállalatait látja el, és jelentősen hozzájárul a magyar járműipar kapacitásának bővüléséhez.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Nemak Győr Kft.-vel
2015.01.27.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Itt a kormány első dél-amerikai stratégiai partnere
2015.01.27.

Autóipari beszállítóval, a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a kormány.

Stratégiai partner lesz a Nemak Győr Kft. is
2015.01.27.

Ez a mexikói székhelyű vállalatcsoport legnagyobb európai hengerfejgyártó üzeme.A társaság 2014-2016 között újabb 5 milliárd forint értékű beruházással bővíti gyárát, és 100 munkahelyet teremt.

Újabb stratégiai megállapodást kötött a kormány
2015.01.27.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-vel kedden Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Nemak: aki öntőmérnöknek tanul, biztos megélhetése lesz
2015.01.07.

A győri Nemak a Miskolci Egyetemmel közösen kíván öntőmérnököket képezni. Ennek részleteiről az alumínium hengerfejeket gyártó vállalati tanácsadóját, Rendesi Jánost kérdeztük.

Újra díjazták a sikeres vállalkozásokat
2014.12.17.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit Budapesten. A hónap beruházója elismerést a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. kapta, a hónap kis- és középvállalkozója kategóriában a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. vehette át a díjat, a hónap induló vállalkozása pedig az Indivizo Kft. lett.

A győri Nemak alumíniumöntöde lett a hónap beruházója
2014.12.17.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit Budapesten.
Lukács-Nemak sportcentrum avatás
2014.09.26
Video
Támogatja a Miskolci Egyetemet a győri Nemak
2014.09.05.

Támogatja a Miskolci Egyetem ötven évvel ezelőtt alapított öntészeti tanszékét a járműipari alkatrészgyártásban érdekelt, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft., a felsőoktatási intézmény és a győri társaság vezetői pénteken írták alá az erről szóló megállapodást – tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

Ötvenmillió forinttal szállt be a Nemak az öntészeti képzésbe
2014.09.05.
Támogatja a Miskolci Egyetem ötven évvel ezelőtt alapított öntészeti tanszékét a járműipari alkatrészgyártásban érdekelt, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft., a felsőoktatási intézmény és a győri társaság vezetői pénteken írták alá az erről szóló megállapodást
Ötmilliárdos gyárbővítés a győri Nemaknál
2014.08.02.

Jövőre kezdődő és 2017-ben záruló beruházást jelentett be pénteken a győri Nemak Kft., amelynek összköltsége eléri az 5,6 milliárd forintot.

Ötmilliárdos gyárbővítés a Nemak Győr Kft.-nél
2014.08.01.

Több mint ötmilliárd forintos beruházással száz új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.; a fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Száz új munkahelyet teremtenek Győrben
2014.08.01.

Több mint ötmilliárd forintos beruházással száz új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.; a fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Bővít az autóipari beszállító
2014.08.02.

Több mint ötmilliárd forintos beruházással száz új munkahelyet teremt a kisalföldi megyeszékhelyen a hengerfejeket és motorblokkokat gyártó, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.; a fejlesztéshez a kormány 406 milliós egyedi támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Így öntik Győrben a hengerfejet – gyárlátogatás a Nemaknál
2014.07.03.
A gyár alumínium hengerfejeit a világ legnagyobb autógyártói építik be termékeikbe. A győri öntödében azt néztük meg, hogyan lesz homokból és alumíniumból hengerfej.
Édes Győr
2014.05.26.

Különleges kézműves csoki csodák, kitűnő magyar cukrászok és csokoládékészítők, nemes borok és sajtok — többek között ezt kínálta a II. Győri Édes Napok. A Széchenyi téren felállított standoknál az édességek kedvelői a paradicsomban érezhették magukat, ez persze köszönhető a szervezőknek is, akik sztárfellépőket is elhoztak városunkba.

Bővült a Pályaorientációs Konzorcium (videó)
2014.04.10.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Pályaorientációs Konzorcium mai sajtótájékoztatóján a gazdasági élet több jeles szereplője és a megye felsőoktatási intézményei aláírták azt a támogatói nyilatkozatot, amellyel kinyilvánították, hogy a rendelkezésükre álló eszközeikkel támogatni kívánják a pályaorientációs tevékenységet végző szervezeteket.

Konzorciumi megállapodást írnak alá
2014.06.03.

2014 februárjában konzorciumi megállapodást kötött Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, a Győr-Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győr Tankerület valamint a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft., pályaorientációs feladataik közös végrehajtása érdekében, Győr-Moson-Sopron Megye területére vonatkozóan.

Nemak: megtérül a győrieknek nyújtott segítség
2014.06.12.

Az alumínumöntöde 1997 óta szolgálja ki az autóipart, mára a dolgozói létszám megközelíti az ezres nagyságrendet. Az ügyvezetés úgy érzi, köszönettel tartozik a számukra otthont és támogatást biztosító városnak: kiállnak a kultúra, a sport, az oktatás és az egészségügy mellett. Ilyen téren tett erőfeszítéseiknek mérhető nyoma is van, hiszen egyre többen ismerik meg a Nemakot, mint megbízható munkaadót.

Szakembereket képez magának a győri Nemak
2014.04.29.

Egy vállalkozás sikereit alapjaiban határozzák meg a jól képzett szakemberek. Mit tehet egy alumíniumöntöde abban az esetben, ha nem csak a közelben, hanem az egész ország területén megszűnt a melegüzemi szakmák iskolarendszerű oktatása? A győri Nemak megtalálta a megfelelő választ.

Valós ipari problémákon ötleteltek mérnökhallgatók
2014.04.10

2007 óta minden évben megrendezi a győri Széchenyi István Egyetem azt a programot, melynek során a mérnökhallgatók egy több napos rendezvény során találkozhatnak valós ipari problémákkal. Ezúttal március végére esett a rendezvény.

Nemakos teremavató
2014.03.17.

A Nemak Győr Kft. támogatásával egy anyagvizsgáló labort és egy járműipari fémalkatrész-gyártó szaktantermet avattak a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskolában az intézmény illetve a vállalat képviselői. Mint kiderült, a cég közel 5 millió forinttal segítette a termek kialakítását, további 5 millió forint értékű pályázati forrásból pedig a szükséges eszközök beszerzése is megvalósult. Így a tanulók modern berendezésekkel sajátíthatják el mindazt, amit később, pályájuk során is alkalmazni fognak.

Szárnyal a győri Nemak
2014.02.18.

Jelentősen növelte árbevételét tavaly a járműipar számára hengerfejeket készítő Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. – közölte az MTI-nek nyilatkozva David Toth ügyvezető.

Mindenki jól jár a duális képzéssel
2014.02.13.

Nem elég korszerű gépparkkal feltölteni az üzemet, kell oda az elkötelezett szakember – mondta David Toth ügyvezető február 12-én a győri Nemaknál.

Nemak: büszkék vagyunk, ha új megrendelés érkezik régi vevőnktől
2014.02.10.

2013 év végén ünnepelte fennállásának húszéves jubileumát a győri ipari parkban található alumíniumöntöde. Braun Zsolt, a hengerfejeket gyártó Nemak Győr Kft. műszaki igazgatója az alumíniumöntés kihívásairól és az autóipar nem is olyan távoli jövőjéről osztotta meg gondolatait.

Konkrét 2013.12.18.
2013.12.19.
20 éves a Nemak
2013.12.05.

Húsz éves lett a Nemak. A győri székhelyű alumíniumipari vállalat a jubileumot a Diákcentrum felavatásával ünnepelte, ahol a szakmai gyakorlatukat végző fiatalok tanulhatnak. Átadták azt a kiállítótermet is, amely az elmúlt két évtized emléktárgyait őrzi.

20 éves a Nemak
2013.12.05.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Győri Nemzetközi Ipari Parkban működő Nemak Győr Alumínium Öntöde Kft. A város egyik meghatározó vállalkozása, amely ma már 900 embert foglalkoztat és 50 milliárd forintos éves árbevétellel büszkélkedhet, csütörtökön nagyszabású ünnepséget szervezett, ahol hivatalosan átadták a cég új Diákcentrum – oktatótermét is. A rendezvényen dr. Somogyi Tivadar alpolgármester úgy fogalmazott, a győri jövőépítésben a mexikói tulajdonú társaságnak is fontos szerepe van.

Új öntészeti képzés Győrben
2012.09.05.

A járműipari fémalkatrész-gyártó szakma bekerült az Országos Képzési Jegyzékbe, s a Lukács-iskola az országban elsőként most szeptemberben elkezdte e szakma iskolarendszerű oktatását.

NEMAK: van még potenciál (video)
2012.02.08

A tavalyi év kimagasló eredményei hatására tovább folytatja innovációs tevékenységét a NEMAK Győr Kft. A régió egyik legjelentősebb alumínium hengerfej-gyártó vállalkozása ambíciózus tervei megvalósításához 650 millió forint európai uniós támogatást nyert el.

Hengerfej nagyhatalom épül Győrben
2012.02.06

Két év alatt megduplázta győri gyárának teljesítményét az autóipar számára alumínium hengerfejeket gyártó Nemak Kft., amelynek mexikói tulajdonosai további fejlesztéseket terveznek.