Nagy Lajos Emléktorna

 Kategória: Rendezvény

Rekord számú csapat nevezett a hagyományosan az év legvégén megrendezett Nagy Lajos Emléktornára.

Az egykori mérőszoba vezetőnkről elnevezett foci torna 2004-es alapítása óta soha ennyi csapat nem indult még a vándorserlegért: 12 rendszeresen összejáró vagy csak erre az alkalomra összeállt gárda mérte össze erejét és futball-tudását a Győr Pláza közelében fekvő Aréna fedett pályáin 2017 szilvesztere előtt. A csapatok jellemzően egy-egy üzemrészt képviseltek, de indultak vegyes csapatok, illetve természetesen ezúttal is visszatértek az egykor a győri alumíniumöntödénél dolgozó volt  kollégák is. A Nagy Lajos Emléktorna 14 éves történetében először fordult elő, hogy egy kolléganőnk, a szerszámüzemet fociban és munkatársként is erősítő Csalogány Ticiána is pályára lépett, sőt, gólt is szerzett!

kepatmeretezes_hu_DSC06853Szerszmzem kepatmeretezes_hu_DSC06854G1nts kepatmeretezes_hu_DSC06850Harmat kepatmeretezes_hu_IMG_0518 kepatmeretezes_hu_DSC06834 kepatmeretezes_hu_IMG_0082OldBoys

A karácsonyi bejglit reggel 8-tól volt alkalmuk lemozogni a résztvevőknek, akik a sok induló csapatnak köszönhetően rekordszámú, 2X10 perces mérkőzéseket játszottak. A játékosok között volt, aki a karácsonyi enyhe időjárást kihasználva futóedzésekkel készült a megmérettetésre, de akadt olyan is, akinek az év végi leeresztésben még a meccsnap előtti éjszakája is hosszúra nyúlt. A többség persze – a mozgás, a játék öröme és természetesen a kupa mellett – ezúttal is a társaság és a hagyományosan jó hangulat miatt jött. A játékosok és kísérőik a meccsek közötti hosszabb-rövidebb pihenőkben néhány frissítő „energia ital” elfogyasztása közben kielemezhették többek között egymás és a bírók teljesítményét vagy akár a karácsony előtt megrendezett El Classico legemlékezetesebb momentumait is.

kepatmeretezes_hu_IMG_0555 kepatmeretezes_hu_IMG_0540 IMG_0540_vágott

Már-már sötétedett, mikor a vállalat támogatásával és az üzemi tanács szervezésében lebonyolított kupa küzdelmei véget értek. A döntőt a Selected és a Szerszámüzem csapata vívta, utóbbi sikerének fényét pedig az is emeli, hogy megszakadt az egymás után három évben diadalmaskodó Etalon team győzelmi szériája! A győztes csapatnak járó és a küzdelem hevében kisebb, de szerencsére „nem maradandó sérülést elszenvedő” díszes serleget – egy célt tévesztett lövés következtében letört az egyik füle –, valamint a legjobb kapusnak, mezőnyjátékosnak és góllövőnek járó szobrocskát mint minden évben, 2017-ben is a torna névadójának lánya adta át a díjazottaknak.

Nagy Lajos, egykori mérőszoba vezetőnk

Nagy Lajos, egykori mérőszoba vezetőnk

 

A torna díjazottjai:

Legjobb kapus: Juhász Attila, Selected (Tisztító üzem)

Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Szilárd, Szerszámüzem

Gólkirály: Varga Gergő, Harmat FC (járműipari fémalkatrész-gyártó tanuló)

 

kepatmeretezes_hu_IMG_0556 kepatmeretezes_hu_DSC06860Szerszmzemakupval_vgott

Nagy Dániel