Nagy Lajos Emlék Torna 2018

 Kategória: Rendezvény

100 játékos, 10 csapat, 1 cél.

Illetve nem csak egy. Persze, alapvetően mindenki a kupát szerette volna elhódítani, de nem a trófea megszerzése volt az egyetlen motivációja a karácsony és szilveszter között a Győr Plázától pár száz méterre található Aréna Sportcsarnokban összegyűlt kollégáknak. A társaság, a csapatjáték, a játéktudás összemérése a másik üzemegység csapataival, a karácsonyi bejgli ledolgozása, a sör és a kolbász előre megfontolt szándékkal történt csoportos elfogyasztása, vagy pusztán a szurkolás öröme, a kollégákkal való munkaidőn kívüli találkozás, beszélgetés lehetősége hozza össze immár 15 éve a focit nem csak nézni, de űzni is szerető nemakosokat a két ünnep között.

És még valami: egy elhunyt kollégánk emléke. Ugyan a fiatalok, illetve az elmúlt tízen egynéhány évben hozzánk csatlakozók nem dolgozhattak vele, mégis jó páran vannak még a torna résztvevői között, akik ismerték és szerették az egykori mérőszoba vezetőnket. A helyszínre érkezve, a meccsek szünetében vagy az eredményhirdetéskor rá is emlékeztünk.

Nagy Lajos, egykori mérőszoba vezetőnk

Nagy Lajos, egykori mérőszoba vezetőnk

„Ezen a tornán jelen volt a múlt, a jelen és a jövő”- így jellemezte tömören a december 28-i rendezvényt az esemény főszervezője, Csizmadia Tamás, utalva az egykori és jelenlegi nemakos öregfiúkból álló Old Boys-ra, a legfiatalabb csapattagokat tömörítő Lukács Elit-re, valamint a két „szélső érték” között álló alakulatokra.

A csapatok derekasan küzdöttek – a legtovább jutottak reggel 8-tól egészen délután 2-ig – a díszes serlegért, melyet szokás szerint Nagy Lajos lánya adott át a győztes csapat kapitányának. A végsőkig kiélezett küzdelmekben végül büntetőkkel a Szerszámüzem csapata diadalmaskodott – ismét, hisz 2017-ben is ők végeztek az élen. A második helyezést a Harmat, míg a virtuális bronzérmet a Nemak Milán csapata szerezte meg.

A torna legjobb kapusa: Danka Zoltán (Harmat)

Legjobb mezőnyjátékos: Farkas András (Mangalica)

Legjobb gólszerző: Dankó Máté (Szerszámüzem)

IMG_5255 IMG_5251 IMG_5243 IMG_5241 IMG_5236 kepatmeretezes_hu_IMG_0556