HSE WEEK 2019 – Egy hét a munka- és környezetvédelem jegyében

 Kategória: Egyéb

A Nemak történetében immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Global HSE Week (Egy hét a HSE jegyében) elnevezésű programsorozat, melynek keretében ingyenes egyészségügyi szűrések és szemvizsgálat lehetőségével élhettek szellemi és fizikai kollégáink. Az ÁNTSZ munkatársai idén is mértek tüdőkapacitást, vérnyomást, testzsír százalékot, koleszterin és vércukor szintet, végeztek prosztatarák szűrést (ujjbegyből vett vérből) és adtak hasznos életvezetési, egészségügyi tanácsokat. Újdonságként vastagbélrák-szűrésre lehetett regisztrálni. Örömteli, hogy a programok lebonyolítása a menedzsment támogatásával, illetve aktív részvételével zajlott.

A dolgozók egészségének megőrzése mellett, vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a még biztonságosabb munkakörnyezet kialakítására is. Hétfőtől csütörtökig a szellemi és fizikai munkatársainknak szervezett ismétlő tűzvédelmi és emelőgépkezelő oktatásokat idén kiegészítette az irodai kollégákat érintő munkavédelmi oktatás is.

Környezetünk aktív védelméért – szokás szerint – fákat ültettünk, ezúttal két helyszínen is. A program 3. napján a Nemak Győr Kft. munkatársai a Lurkó Alapítvánnyal együttműködve 10 db facsemetét ültettek a győri kórház játszóterén, valamint a győrszentiváni Sugár úti óvodában. A fásítás igazi csapatmunka volt az óvodában: a Nemak képviselői 2017 után immár másodszor a kicsikkel közösen ültették el a néhány év múlva hűsító árnyat adó növényeket.

Minden évben örömteli látni, ahogy a gyerekekkel közösen helyezzük az óvodák udvarának, illetve idén a kórház játszóterének földjébe az élet és a környezetvédelem ismert jelképeként számon tartott facsemetéket. Nem annyira a mennyiségre, sokkal inkább a szemléletformálásra törekszünk, amit meglátásunk szerint már egészen kis korban kell elkezdeni. Bízunk benne, hogy a későbbiekben a most még kicsik is nagyon sokszor ismétlik meg ezeket a mozdulatokat, így picit mi is hozzájárulhattunk az ó környezettudatos és egészséges felnőtté válásukhoz – mondta Mersich Gábor, gazdasági igazgató.