Nagy Lajos Emlék Torna 2019

 Kategória: Rendezvény

A vállalat üzemi tanácsa, egészen pontosan annak elnöke, Csizmadia Tamás a Nemak Győr Kft. vezetőségének maximális támogatása mellett immár 16. alkalommal szervezte meg a mindig komoly érdeklődésre számot tartó Nemakos foci tornát. 10 csapat mérte össze erejét és futballtudását a hagyományosan karácsony és szilveszter között megrendezett, oldott hangulatú eseményen.

Voltak, akik kifejezetten a tornagyőztesnek járó díszes serlegért, mások csupán a hangulat kedvéért és a mozgás öröméért látogattak ki december 27-én a Győr Plázától nem messze található Aréna sportcsarnokba. A két pályán egyidőben zajló küzdelmet a palánkon túlról figyelők/szurkolók gólokban és/vagy küzdelmekben gazdag mérkőzéseken rághatták tövig a körmüket, de érdemes volt résen lenniük: egy-egy célt tévesztett, életerős lövés könnyen félbeszakíthatta a pályán kívüli baráti eszmecseréket. Ezekből sem volt hiány, hiszen több, valaha a Nemak-nál vagy jogelődjénél dolgozott kollégánk, kolléganőnk is rendszeresen tiszteletét teszi az eseményen, nem is beszélve az Old boys csapatáról, mely szinte csak egykori munkatársainkból áll. Na, ők aztán biztosan nem a kupáért, sokkal inkább az évi egyszeri, fix találkozás kedvéért jöttek, és a régi szép idők felidézése közben labdáztak is egy jót.

Az induló csapatok neveit böngészve sok ismerősen csenghet (pl.: Szerszámüzem, Etalon Team, Keverton FC, Mangalica FC, Nemak Milán, Harmat, Feláldozhatók), ők évek óta rutinos résztvevőknek számítanak. Örömteli, hogy a Platánfa utcai telephelyünk ismét kiállított egy csapatot (Site II), valamint az is, hogy a szokásos téli leállás alatti teendők „fogságából” szabadulva a Karbantartás is újra megmérethette játéktudását Nokedlik elnevezésű csapatukkal. Utóbbiak nem is szerepeltek rosszul: a csoportjukból továbbjutva a 3. helyért mérkőzhettek az Etalon Team csapatával, végül a negyedik helyezést érték el. A döntőbe a 2018 és 2017-es győztes Szerszámüzem csapata és a Harmat jutott. Hatalmas küzdelem folyt a kupáért, melyet végül egyetlen gólnak köszönhetően az utóbbi, nevével ellentétben a legerősebbnek bizonyult csapat szerzett meg, megfosztva ezzel a triplázástól a bajnokot.

 

A torna legjobb játékosainak és csapatának járó díjakat hagyományosan a névadó, egykori kollégánk lánya, Nagy Dia és Csizmadia Tamás, főszervező adta át. A torna legjobb mezőnyjátékosának Barta Zoltán (Szerszámüzem) bizonyult, a legtöbb gólt a csapattárs, Dankó Máté szerezte, a legjobb hálóőr Szelecz Csaba (Etalon Team) lett.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és reméljük, hogy 2020-ban újra együtt, sportos környezetben búcsúztatjuk majd az évet!

Nagy Dániel

Nagy Lajos, egykori mérőszoba vezetőnk

Nagy Lajos, egykori mérőszoba vezetőnk