XIX. Jubileumi rendezvény

 Kategória: Rendezvény

2021 első jubileumi eseményére egy esős áprilisi napon került sor. A Nemak Győr Kft. vezetősége a koronavírus elleni védekezés jegyében a tavalyi évben is alkalmazott és jól bevált elővigyázatossági intézkedések maximális betartásával köszöntötte a győri alumíniumöntöde kötelékeihez 5-10-15-20 éve tartozó törzsgárda tagjait.

A résztvevők felelősségérzetét és egymás iránti szolidaritását jelzi, hogy mindannyian a vállalat által biztosított maszkban érkeztek, melyet kizárólag a jubileumi ajándék átvételének pillanatáig vettek le, továbbá végig ügyeltek a távolságtartásra és a személyes érintkezések kerülésére. A szervezők módosítottak a rendezvény korábban megszokott lebonyolítási módján, hogy garantálják a résztvevők biztonságát: a megszokott ajándékátadást nem előzte meg kézfogás, nem készült csoportkép és nem volt svédasztal jellegű vendéglátás sem. Utóbbi helyett étkezési bónt kaptak az ünnepeltek, melyet a vállalati büfében használhatnak fel.

A COVID sok mindent elvett tőlünk, de nem akadályozhatta meg, hogy korlátozottan ugyan, de ismét együtt ünnepeljük leghűségesebb dolgozóinkat. David Toth, ügyvezető igazgató és Mersich Gábor gazdasági igazgató köszöntő beszédükben felidézték, milyen körülményekkel találkozhattak a jelenlévők a belépésük idején, azaz a 2001/2006/2011/2016-os években, az akkor még VAW-nak, majd Hydro-nak, végül Nemak-nak hívott öntödénél. A díszes ajándéktárgyak átadása előtt esett szó a mindenkit érdeklő aktualitásokról és a jövőbeli tervekről is:

„A kezdeti lendület, a töretlen fejlődés, az újabb és újabb projektek jelentette kihívások, nehézségek, sikerek és természetesen néhány kudarc átélése során mindig is optimistán tekintettünk a jövőbe, gazdálkodásunkat és működésünket a megélhetésünket jelentő piac igényeihez igazítva. Manapság az autóipar, és vele együtt a Nemak is az iparágat gyökeresen átalakító változások előtt áll: a hektikusan változó környezetvédelmi szabályozások, az e-autók térnyerése, az gépjármű értékesítések globális visszaesése, valamint az iparági összeolvadások és az ezek nyomában járó, beszállítói kört érintő átalakítások jelentette hullámok között csak a erős hátterű, stabil gazdálkodású cégek képesek a víz felett maradni. A COVID-járvány sajnos nem segíti az üzleti vállalkozásokat, akiknek elsődleges céljuk a profitábilis működés és a munkavállalói gárda megtartása kell, hogy legyen. A Nemak-nál ez irányú törekvéseinket mi sem bizonyítja jobban, mint az idei évben végrehajtandó közel 15 millió eurós beruházás, melynek keretében teljességgel megújul a legrégebbi, G1-es üzemcsarnokunk. Az épület felújításán túl új gépek és új termékek is érkeznek hozzánk, továbbá 17 (!) program elindítását készítjük elő az elkövetkezendő 2 évben. Kétség kívül nehéz időszakban vagyunk, de a fenti beruházások is jelzik, hogy a Nemak Győr Kft. stabil alapokon áll, élvezi a mexikói tulajdonos bizalmát és a törzsgárda tapasztalatára építve még hosszú ideig Győr meghatározó vállalata, munkaadója lesz.”

 

GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SIKERES ÉVEKET KÍVÁNUNK VÁLLALATUNKNÁL MINDEN ÜNNEPELTNEK!

Nagy Dániel