Újabb hét az egészség-, környezet- és munkavédelem jegyében

 Kategória: Rendezvény

Veszélyes üzemként, mi a Nemaknál tudjuk, mennyire fontos munkatársaink biztonsága és egészsége. A globális autóipar súlycsökkentési törekvéseinek aktív támogatása mellett környezetünk védelme szintén a figyelmünk középpontjában áll.

Ezen törekvésünkkel összhangban a mexikói központunk immár 4. éve szentel külön hetet az egészség-, környezet- és munkavédelemnek, amikor is világszerte minden munkatársunk figyelmét felhívjuk a helyes és biztonságos munkavégzés szabályainak betartására, ösztönözzük az egészséges életvitelt és a gyárkapukon kívül is teszünk az élhetőbb környezet megteremtéséért.

A Nemak győri gyárában 2021 szeptemberében – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is egészséges, szénhidrát-csökkentett menüvel bővítettük az ebédválasztékot, valamint zamatos szabolcsi almacsomagot osztottunk minden, a munkából éppen távozó munkatársunknak.

A HSE-hét folyamán került sor az ilyenkor szokásossá vált, csoportos tűzvédelmi és emelőgépkezelői ismétlő oktatásokra, melyek idén kibővültek az energiatudatosságra hangsúlyt helyező előadásokkal is. Oktatóink hangjukat és energiájukat nem kímélve összesen 20 alkalommal mutatták be, ismételték át munkatársainkkal közösen a legfontosabb tudnivalókat.

A szervezők kedvenc programpontja a hét utolsó napjára maradt: a Győrszentiváni Váci Utcai Óvodában ültettünk facsemetéket az „embercsemetékkel” közösen. 2018 után második alkalommal látogattuk meg az óvoda apró lakóit, akik ezúttal is kíváncsisággal fogadták a faültető küldöttséget. Kis ásóval és kis lapáttal, de annál nagyobb lelkesedéssel segítettek földbe helyezni a néhány év múlva árnyat adó gömbkőriseket.

Alig várjuk már a következő évi találkozást! :)

Nagy Dániel