A Nemak Győr Kft. bemutatása

A Nemak győri gyártóegysége a globális vállalatcsoport meghatározó tagja, egyben a térség legjelentősebb könnyűfémöntéssel foglalkozó vállalata. Győr egyik legnagyobb munkaadójaként közel 1000 embernek kínál megélhetést.

Az 1993-ban alapított győri alumíniumöntöde benzin és dízel motorokhoz gyárt hengerfejeket a világ legnagyobb autógyárai számára. Innovatív fejlesztéseivel, kiváló minőségű termékeivel és csúcstechnológiát képviselő eszközparkjával az elmúlt közel 30 évben globális szereplővé vált: megrendelői, a GM-Peugeot, Renault, Audi, BMW és Volvo számára 3 kontinensre szállítja termékeit. Gyártási volumene akár 3 millió db/év.

icon-nemak-gyor
0
éve a piacon
icon-munkatarsak-new
0 +
alkalmazott
icon-hengerfej-new
0
hengerfej idén

A győri gyár fejlődése

A Nemak Győr Kft. jogelődjét 1993-ban alapították. Az első gyártócsarnok 1996-ban készült el és kezdte meg működését a Győri Ipari Park területén. (G1 öntöde). A megrendelt darabszámok folyamatos emelkedése és új vevők megjelenése rövid időn belül szükségessé tette a gyár bővítését, így 2002-ben felépülhetett a G2, majd 2012-ben a G2B öntöde. 2014-ben külső telephellyel is bővült a vállalat, 2015-ben pedig átadásra kerül az 5. gyártócsarnok is, ami jól mutatja a cég töretlen fejlődését és növekedési potenciálját.

A vevői igények magas szintű kiszolgálása csakis csúcstechnológiájú gépek, berendezések alkalmazásával lehetséges. Így a vállalat mind több helyen integrál robotokat a gyártási rendszerébe, megkönnyítve ezzel a dolgozók munkáját és fokozva a gyártási folyamat hatékonyságát. A minőségi gyártás, a kiválóságra való törekvés, és a költséghatékonyság jegyében folyamatosan fejlesztjük berendezéseinket és gyártási folyamatainkat, ami a Nemak sikerének egyik kulcseleme.

Társadalmi felelősségvállalás

A Nemak Győr Kft. aktívan hozzájárul a működésének teret adó város és az itt élők jólétéhez is: az elmúlt években több százmillió forint értékben vette ki a részét a társadalmi felelősségvállalásból, melynek keretén belül különböző közhasznú és sportszervezeteket, valamint jótékonysági akciókat támogatott, kiemelt figyelmet fordítva a győri és Győr-környéki ifjúság testi és szellemi fejlődésének elősegítésére.